→ Om bastard

bastard er en uavhengig plattform og et forum for eksperimentell scenekunst, performancekunst, koreografi og tverrfaglig kunstpraksis. bastard er et gatekryss som bl.a. eksperimenterer med skriftlige formater og som et offentlig laboratorium prøver bastard å utvikle og gi plass til et språk for feltet som utfordrer kunstsjangre. I tillegg gir bastard ut performancetekster.

bastard vil styrke kunstkritikkens vilkår i Norge, Sverige og Danmark ved å jobbe for et mangfold av stemmer om kunst samt et mangfold av kunsten som dekkes, siden kunstkritikk er en viktig del av samfunnsdebatten. bastard vil også jobbe for å skape en kultur for å belønne kunstkritikk rettferdig og arbeider over tid mot å følge Norsk Kritikerlaugs anbefalte satser.

Foreningen bastards styre består av Anette Therese Pettersen, Hild Borchgrevink, Rie Hovmann Rasmussen og Mette Garfield.

bastard er støttet av Statens Kunstfonds Scenekunstutvalg og Billedkunstutvalg i Danmark, Københavns kommunes Råd for Visuel Kunst, Nordisk Kulturfond og Nordisk Kulturkontakt

→ Kontakt

Chefredaktør Mette Garfield

Redaktør Julie Rongved Amundsen

→ Skribenter

bastards sjefredaktør er Mette Garfield, tidligere redaktør for ISCENE samt frilans kulturskribent og (scene)kunstanmelder. bastards skribenter og formidlere er både teoretikere, utøvene kunstnere og erfarne så vel som nybegynnere kritikere. Julie Rongved Amundsen er redaktør og forfatter for den norske bastard redasjonen, mens Grace Tarba Tenga, Jassem Hindi, Anette Therese Pettersen og Martin Lervik er de andre skribenter.

Mette Garfield

METTE GARFIELD

Forfatter samt redaktør og skribent på bastard.blog. Medlem av danske skjønnlitterære forfattere.

JULIE RONGVED AMUNDSEN

Julie er ph.d. i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo og disputerte i 2013 med avhandlingen Performing Ideology. Theatricality and Ideology in Mass Performance. Siden 2018 har hun vært redaktør for scenekunsttidsskriftet Scenekunst.no, og hun leverer jevnlig teaterkritikk til avisen Klassekampen.

GRACE TABEA TENGA

Grace er psykolog, danser og kritiker som er utdannet ved Universitetet i Oslo. Studerte også Tverrfaglige kjønnsstudier der. I 2019 var hun på utveksling til Universitetet i Cape Town. Hun er med i det svarte kvinnelige dansekollektivet b16. Hun skriver for Klassekampen, Scenekunst, Shakespearetidsskriftet og Periskop. Sitter i juryen til Heddaprisen og utvalget for tidsskrift og kritikk i Kulturrådet. Hun er opptatt av dekoloniale og feministiske perspektiver i sitt virke.

DSC02207-3

Jassem Hindi

Jassem er en palestinsk/fransk utøver, lydkunstner og koreograf, født i Saudi-Arabia og bosatt i Norge. Hindi har en utdannelse i filosofi. Han har også designet og skapt musikk for koreografer over hele verden det siste tiåret.

ANETTE THERESE PETTERSEN (f. 1979)

Ph. D-stipendiat ved Universitetet i Agder og freelanceskribent og redaktør med mastergrad i teatervitenskap fra universitetet i Oslo. Initiativtager til kritikprojekter som Dansekritikerrørsla, Critics in Conversation, Writingshop og Performing Criticism Globally.

Martin Lervik

Dansekunstner, antropolog og kritiker. Utdannet ved KhiO, moderne og samtidsdanslinjen og ICI-CCN (ex.e.r.ce) ved Paul Valéry University, Montpellier. Han har en BA i Tverrfaglig kjønnsstudier med fordypning i sosialantropologi, samt en master i sosialantropologi ved Universitetet i Oslo. Lerviks forskningsområder er skeiv verdensskapende praksiser, Israel-Palestina, clubbing, rusbruk og mannlig homoseksualitet. For tiden er han nestleder i FRI Oslo og viken, foreningen for kjønn- og seksualitetsmangfold og skriver for Norsk Shakespearetidsskrift.

IMG_9291bw

Joana Bernardes (hen)

Joana er designer med bakgrunn fra motedesign og multimediadesign. De fullfører sin mastergrad i bildedesign fra kunstfakultetet i Porto. De har en bred interesse for ulike uttrykksformer og hvordan vårt selv og kroppen forholder seg til den fysiske og simulerte verden. Joana Bernardes er ansvarlig for SEO og SoMe hos bastard og har base i Porto, Portugal og København, Danmark.