→ Om bastard

bastard er en uavhengig plattform og forum for eksperimentell scenekunst, performancekunst, koreografi og tverrfaglig kunstpraksis. bastard er et gatekryss som bl.a. eksperimentere med skriftlige formater. bastard, som et offentlig laboratorium, prøver å utvikle og gi plass til et språk for feltet som utfordrer kunstsjangre. I tillegg gir bastard ut forestillingstekster.

bastard vil styrke kunstkritikkens vilkår i Danmark ved å jobbe for et mangfold av stemmer om kunst samt et mangfold av kunsten som dekkes, siden kunstkritikk er en viktig del av samfunnsdebatten. bastard vil også jobbe for å skape en kultur for å belønne kunstkritikk rettferdig og over tid følge Norsk Kritikerlaugs anbefalte satser.

Ambisjonen er at bastard på sikt skal bli et nordisk prosjekt.

Foreningen bastards styre er Anette Therese Pettersen, Hild Borchgrevink, Rie Hovmann Rasmussen og Mette Garfield.

→ Forfattere

bastards redaktør er Mette Garfield, tidligere redaktør for ISCENE samt frilans kulturskribent og (scene) kunstanmelder. bastards forfattere og formidlere er både teoretikere, utøvere og erfarne så vel som nybegynnere kritikere. For tiden nært tilknyttede forfattere er Lotte Løvholm (DK), Anette Therese Pettersen (NO), Stina Strange Thue (DK), Helene Johanne Christensen (DK), Sandra Cecilie Quist (DK), Monna Dithmer (DK), Sophie Rebecca Grodin (DK). ), Karin Hald (DK), Filip Vest (DK) og Mette Garfield (DK).

Mette Garfield

METTE GARFIELD

Forfatter samt redaktør og skribent på bastard.blog. Medlem av danske skjønnlitterære forfattere.

LOTTE LØVHOLM (f. 1986)

Kurator, redaktør og skribent. Hun er utdannet kurator fra Konstfack i Stockholm (2019), og hun har en bachelorgrad i teatervitenskap (2011) og en mastergrad i moderne kultur og kulturformidling (2014) fra Københavns Universitet. Hun legger vekt på samarbeid i sin praksis som frilanser, der hun redigerer kunstbøker, kuraterer utstillinger, performanceprogrammer og seminarer i spenningsfeltet mellom estetikk og etikk.

ANETTE THERESE PETTERSEN (f. 1979)

Ph.D. D-stipend ved Universitetet i Agder og frilansskribent og redaktør med master i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo. Initiativtaker til kritikkprosjekter som Dansekritikerrørsla, Critics in Conversation, Writingshop og Performing Criticism Globally.

Sophie Rebecca Grodin

Er performancekunstner, lærer og scenekunsttilrettelegger. Hun har utviklet og produsert podcastserien PerformanceSNAK for bastard. Hun har en BA fra Royal Central School of Speech and Drama og har jobbet i London i en årrekke. Hennes praksis er sentrert om kollektivt arbeid i små grupper, som også blir materialet i verkene. Hun studerer for tiden også ved det danske scenekunstakademiet.

HELENE JOHANNE CHRISTENSEN (f. 1989)

Forfatter, litteratur- og skrivelærer og uavhengig kunstpromoter. Hun debuterte i 2018 med diktsamlingen BLÅ på Forlaget Gladiator. I tillegg til poesi skriver hun prosa, essays og artikler og jobber tverrfaglig med tekst, foto og video. Som kunstformidler skriver hun bl.a. utstillingstekster og pressemeldinger for kunstnere. Hun har en mastergrad. i litteratur og museologi fra SDU og KU.

SANDRA CECILIE QUIST (f. 1993)

Sandra er utdannet forfatter ved Biskops Arnös forfatterskole og Konstfack. Hun er publisert i bl.a. Kritiker, OVBIDAT og Litteraturmagasinet Standart og har tidligere jobbet ved utstillingsplattformen Forlaget gestus. Hun har en BA i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og en MA i litteratur, kultur og medier fra Lunds universitet med fordypning i performativ kritikk.

STINA STRANGE THUE (f. 1987)

Frilansdanser, kreativ produsent og dansepromotør. Hun har en Post Graduate Dance Partnership Education fra Den Danske Scenekunstskole (2014), er utdannet danser fra Ballettakademiet i Gøteborg (2011) og har gått på Gladiators 3 måneder. forfatterskole (2020). Med kroppen som utgangspunkt for å være i verden, formidler hun kurs om bl.a. KADK, Roskilde Festival College og Scandinavian Design College. Hun er kunstnerisk produsent og danser i det Reumert-nominerte dansekompaniet DeLeónCompany.

Karin Hald

Karin Hald er utdannet billedkunstner fra Konsthögskolan i Malmö og forfatter fra Litterär Gestaltning. Hun er kurator og redaktør i Forlaget Gestus. Hald befinner seg i skjæringspunktet mellom forlagsteknologier, organer(n), politikk, performance og poesi. Hun har en aktivistisk tilnærming til kunst og litteratur, og leter kontinuerlig etter subversive metoder for å undergrave eksisterende hierarkier.

FILIP VEST (f. 1995)

Billedkunstner, uteksaminert fra kunstakademiet i Malmö i 2021 og litterær agent i Thiemers Magasin. Gjennom forestillinger, installasjoner, filmer og tekster undersøker han skeiv kjærlighet, ensomhet og begjær i det 21. århundre. Arbeidene hans tar for seg hvordan objekter blir mennesker, og mennesker blir objekter – og hvordan rommene vi bor i påvirker oss. Karakterene er alltid en slags hybrider, et sted mellom abstrakt og konkret, snakkende og stumt, levende og dødt. Gjennom mobiltelefoner, vegger og vinduer kommuniserer og feilkommuniserer de på tvers av arter og tider i ett stort nettverk av små og store ting som påvirker hverandre.

IMG_9291bw

Joana Bernardes

Joana Bernardes er designer med bakgrunn fra motedesign og multimediadesign. De fullfører sin mastergrad i bildedesign fra kunstfakultetet i Porto. De har en bred interesse for ulike uttrykksformer og hvordan vårt selv og kroppen forholder seg til den fysiske og simulerte verden. Joana Bernardes er ansvarlig for SEO og SoMe hos bastard og har base i Porto, Portugal og København, Danmark.